Οι Λαχανοντολμάδες είναι ένα φαγητό το οποίο σερβίρεται και ως κυρίως πιάτο
αλλά και πολλές φορές ως ορεκτικό. Εξαίσιο ως μεζές για όλα τα είδη ποτών.
Υλικά
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 ντομάτα ώριμη λίγο μαυροπίπερο, μοσχοπίπερο ένα φλυτζάνι ρύζι 200 γραμμάρια ελαιόλαδο ½ ποτήρι του νερού άσπρο κρασί 1 λεμόνι 300 γραμμάρια νερό 1 λάχανο μεγάλο άσπρο
Εκτέλεση Ζεματάμε το λάχανο που το έχουμε ανοίξει σε φύλλα. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα από το λάχανο που έχουμε ανοίξει και βάζουμε μέσα σ αυτά με το κουτάλι το γιόμο όπως ακριβώς κάνουμε τα ντολμαδάκια. Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα - ένα τους ντολμάδες κυκλικά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και ένα ποτήρι λαχανόζουμο κι ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά περίπου δύο ώρες. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε ρηχό πιάτο και τους περιχύνουμε με κρέμα αυγολέμονο και κόκκινο μπρούσκο κρασί.
Υλικά
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 ντομάτα ώριμη λίγο μαυροπίπερο, μοσχοπίπερο ένα φλυτζάνι ρύζι 200 γραμμάρια ελαιόλαδο ½ ποτήρι του νερού άσπρο κρασί 1 λεμόνι 300 γραμμάρια νερό 1 λάχανο μεγάλο άσπρο
Εκτέλεση Ζεματάμε το λάχανο που το έχουμε ανοίξει σε φύλλα. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα από το λάχανο που έχουμε ανοίξει και βάζουμε μέσα σ αυτά με το κουτάλι το γιόμο όπως ακριβώς κάνουμε τα ντολμαδάκια. Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα - ένα τους ντολμάδες κυκλικά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και ένα ποτήρι λαχανόζουμο κι ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά περίπου δύο ώρες. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε ρηχό πιάτο και τους περιχύνουμε με κρέμα αυγολέμονο και κόκκινο μπρούσκο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου